Irsko

Irsko
09. 11. 2023

Letošní školní rok žáci našich 8. a 9. tříd s rozšířenou jazykovou výukou vyrazili letecky na studijní vzdělávací zájezd do Irska. 

 V Irsku strávili krásných 6 dnů a rozhodně se nenudili.  Každý den byl nabitý zážitky -  viděli spoustu krásných míst, seznámili se s irskou historií, navštívili mýtická místa a každý večer se vraceli do svých hostitelských rodin, kde se stali součástí typické irské rodiny. Ochutnali pravou irskou kuchyni, někteří se zúčastnili Helloweenských oslav,  hráli společenské hry a hlavně si s rodinou povídali o běžných věcech a rozdílech mezi životem v Česku a Irsku.

Program zájezdu byl bohatý, hned po příletu navštívili Dublin – St. Patrick´s Cathedral, Christ Church Cathedral, Dublin Castle, Temple Bar, Ha´penny Bridge, Trinity College, National Gallery and Museum of Ireland, park St. Stephen´s Green. Další dny navštívili NP Burren a Cliff of Moher, Wicklow Mountains, Powerscourt Gardens a Waterfall, Monasterboice, Kells, Hill of Tara a Trim Castle (včetně prohlídky s irským průvodcem) a před odletem domů se prošli po poloostrově Howth.

A co na to žáci?

8.RVJ – Příroda byla oslňující a památky naučné a zajímavé. Dozvěděl jsem se spoustu zajímavých věcí, např. že se dá ztratit na rovné cestě nebo že všichni občané mají srdce „na pravém místě“. Paní průvodkyně nám vše vysvětlila a navštívili jsme tolik mýtických míst, že jsme z toho úplně zakopávali o hroby. Výlet se nám velice líbil, budeme na něj s láskou vzpomínat a konečně víme, jak vypadá pravé irské počasí J.

9.RVJ – Výlet do Irska jsme si velice užili. Poznali jsme irskou přírodu a kulturu, ve které byly viditelné rozdíly oproti našemu životu v Česku. Pobyt v hostitelských rodinách, které nás ubytovaly v centru nebo okolí Dublinu, byl příjemný a bez problémů.  Průvodkyně nás provedla po významných místech Irska, jako např. Cliffs of Moher, Trim Castle a po nejstarší univerzitě Trinity College. Jsme velmi rádi, že jsme dostali příležitost využít angličtinu i jinde než ve škole a podívat se na nová místa.