DRUŽINOVÉ ZÁBAVNÉ ODPOLEDNE

DRUŽINOVÉ ZÁBAVNÉ ODPOLEDNE
06. 06. 2022

Ve středu 25. 5. 2022 se uskutečnilo družinové zábavné odpoledne, na kterém se společně sešly děti ze ŠD, jejich rodiče i paní učitelky. Tato tradiční akce je vždy vyvrcholením celoroční činnosti dětí v ŠD. A protože jsme si letošního roku hráli na DIVOKÝ ZÁPAD, probíhalo celé odpoledne v jeho duchu. 

Program zahájil COUNTRY BÁL, na kterém zatančilo každé z oddělení ŠD svůj country tanec.  Na konci country bálu roztancovaly děti i své rodiče mexickým tancem La Raspa.  Po country bálu se vrhly do plnění úkolů, které pro ně připravily a organizovaly děti ze Školního klubu.  Rodiče si mezitím mohli dát kávu a moučník ve westernovém baru.  Na další část programu se všichni přesunuli do krásných prostor školní zahrady, kde probíhal JARMARK. Na něm si mohly děti „zakoupit“ za bonbony a vysoutěžené kovbojské kupony spoustu užitečných věciček potřebných na  Divokém západě.  Zboží na jarmark vyráběly během roku děti a vychovatelky ŠD i ŠK.  Exteriéry školní zahrady dozdobila prodejní DRUŽINOVÁ GALERIE, kde vystavovali svá díla malý umělci ze zájmového odpoledne Malování. Na konci akce se rozhořel oheň, na kterém si děti spolu s rodiči opekly bizona (špekáček).

Na památku na tuto akci si mohly děti vyrobit PAMĚTNÍ PLACKU s westernovými motivy, které malovaly děti z bílé družiny.

Družinové zábavné odpoledne by se nemohlo uskutečnit bez pomoci a podpory těch co byli, ale také nebyli vidět, a proto veliké PODĚKOVÁNÍ patří:

  • vychovatelkám ŠD a ŠK, které se podílely na přípravách této akce
  • učitelkám ZŠ, které v baru dbali o pitný režim a bříška všech návštěvníků DZO
  • paní Klímové z papírnictví Varia za sponzorský dar (kelímky, tácky, míchadla do baru)
  • kuchařkám školní jídelny, které upekly moučníky ke kávě
  • vedení školy, které splnilo, co nám na očích vidělo
  • a také rodičům, kteří si v dnešní uspěchané době našli čas, aby spolu se svými  dětmi strávili ve školní družině odpoledne plné zábavy