Deváťáci si posvítili na výrobu piva
Žáci devátých ročníků navštívili v rámci výuky chemie několik malých pivovarů v okolí.
V rámci praktické výuky organické chemie, biochemie a projektu OPVVV III navštívili naši deváťáci několik malých pivovarů v okolí Rakovníka.
Kritériem výběru byla jednak ochota firmy žákům exkurzi připravit, jednak technologický krok zvaný spilka. Jde o tradiční kvašení piva v otevřených „bazénech“ namísto v dnes běžnějších uzavřených tancích.
Naše ZŠ má letos čtyři paralelní deváté ročníky a každý z nich se vydal do jiného pivovárku (ono přijmout víc tříd by znamenalo moc štěstí na jednoho 😊).
Áčko si vyšláplo do Mutějovic, Béčko se kochalo v Chříči, Céčko obdivovalo Beroun a Déčko prozkoumalo Kokeše v Drahouši.
Všude žáci dostali skvělý výklad od zapálených odborníků, výroby si pečlivě prohlédli a museli čelit i všetečným dotazům na účel jednotlivých výrobních kroků.
Všem průvodcům chceme tímto moc poděkovat a popřát jejich provozům dlouhý a bohatý život.
Ing. Lucie Richtrová, PhD.
Autor fotek Mgr. Tomáš Kressl