Osmáci na kolech

Osmáci na kolech
23. 10. 2019

Cykloturistický kurz je pravidelnou podzimní akcí žáků osmých tříd a nejinak tomu bylo i letos. První říjnový týden tak strávili tito chlapci a děvčata ve velké míře v cyklistickém sedle.

Zázemí našemu kurzu poskytl resort Vyhlídka Šlovice a první etapa tak tedy směřovala k dosažení cílové mety. Podle upravené zásady, že všechny cesty vedou do Šlovic, vyrazili jedni směr rozhledna nad Pavlíkovem, druzí kolem rakovnického letiště do Hostokryj, a přes společnou zastávku na teplou polévku na Krakovci, dosáhli všichni, po ujetí zhruba 35 km, vytouženého cíle.

Druhý den byl věnován dílem cyklistice a dílem turistice. Pěšáci vystoupali na Týřov a cyklisté „dobyli“ nejvyšší kótu okresu, vrchol Vlastec 612 m nad mořem, kdy při osmikilometrovém stoupání dokázali zdolat téměř 400 výškových metrů.

Třetí etapa pak cyklisty po různých trasách zavedla zpět do Rakovníka. Cyklisté tak měli v nohách téměř 100 km, pěšáci pak o něco méně. Všichni zvládli nástrahy podzimního počasí – chladno, vítr, déšť, užili si spoustu zábavy a legrace a utužili třídní kolektivy.

Poděkování patří všem účastníkům za statečný výkon a vyučujícím tělesné výchovy za přípravu a organizaci celého kurzu.