Trojka na Zdeslavi

Trojka na Zdeslavi
21. 10. 2019
Žáci šestých ročníků se seznamovali na adaptačním kurzu.

Trojka na Zdeslavi

  Adaptační kurzy jsou už běžnou úvodní akcí, kterou absolvují žáci nastupující na 2. stupeň základní školy. Šesťáci 3. ZŠ v Rakovníku letos tento seznamovací pobyt prožili ve středisku na Zdeslavi. I když nám chladné počasí od 16. do 20. 9. příliš nepřálo, šestou A a D tu statečně vystřídaly třídy C a B, počáteční nervozitu zahnala spousta her a legrace a obavy z nového kolektivu se proměnily v úsměvy a obvyklé dětské řádění. Aktivitami, které by měly děti sblížit a pomoci třídě stát se partou kamarádů, provázeli studenti Standa a Martin, kteří se volnočasovým aktivitám dětí věnují profesionálně. Na „adapťák“ jeli žáci s třídními učitelkami Mgr. Š. Horníkovou, Mgr. J. Kolocovou, Mgr. P. Špírovou a Mgr. Z. Gellrichovou.

„Líbilo se mi, že jsme se všichni více skamarádili. A že jsme o půlnoci seděli u ohně a hráli hru Pravda nebo úkol.“ Míša T.

„Na kurzu jsem pochopila, že mám spoustu nových nejlepších přátel, a na Standu s Martinem mám úžasné vzpomínky. Jedinou chybou byla hrozná zima.“ Terka H.

„Představoval jsem si, že tam bude wifi a chatky, ale wifi tam nebyla.“ Adam Š.

„Kurz pro nás znamenal seznámení, že jsme spolu celý den, děláme společné aktivity, které bychom za normálních okolností nedělali. Se Standou se mi pracovalo úžasně, měl smysl pro humor a všude chodil bos.“ Lucie S.

„Očekávala jsem, že se budeme mezi sebou víc bavit. To jsem si přála nejvíc, i když jsem tomu moc nevěřila. Mýlila jsem se, byla tam neskutečná legrace.“ Adéla P.