Družinové odpoledne 2019

24. 05. 2019
Ve středu 22.5.2019 se konalo DRUŽINOVÉ ZÁBAVNÉ ODPOLEDNE pro děti školní družiny při 3.ZŠ a jejich rodiče . Tato akce je každoročně vyvrcholením celoroční činnosti dětí ŠD, letos motivované VESMÍREM.

Zábavné odpoledne odstartovala velká TANEČNÍ VESMÍRNÁ ŠOU. Společným tancem děti vytvořily VESMÍR se Sluncem (vychovatelky) a planetami (děti jednotlivých oddělení). Obyvatelé  planet = MIMOZEMŠŤANI vysílali do svého okolí přátelské signály v podobě UFO tanců . Odměnou a zpětným signálem jim byl veliký potlesk obyvatel naší planety Země (rodičů) a PŘEKVAPENÍM pro ně byly barevné balónky, na kterých  doslova přiletěly třídní učitelky, a  které se nakonec  společně vznesly do nekonečného vesmíru.

Potom na děti čekaly VESMÍRNÉ SOUTĚŽE, které pro ně připravili žáci školního klubu. Oblíbenou částí programu je vždy JARMARK a PRODEJNÍ GALERIE, na které děti a vychovatelky vyráběly během školního roku „zboží“,  a to si mohly právě  zde za bonbony zakoupit.

A protože při tak náročné akci hodně vyhládne, byl oblíbenou návštěvní atrakcí VESMÍRNÝ BAR, kde se podávala výborná káva se sladkou buchtou, kterou upekly kuchařky ze školní jídelny.

Na závěr se opékaly na ohni špekáčky a na památku si děti  odnesly vlastnoručně vyrobenou PAMĚTNÍ VESMÍRNOU PLACKU.

Akce, která se velmi povedla,  se zúčastnilo 185 dětí  ŠD, 20 ze školního klubu, 25 zaměstnanců školy a spousta rodičů a sourozenců (cca 400) .Ti všichni  spolu strávili pěkné odpoledne a s příslibem "zase za rok!  se rozlétli zpět do svých domovů.