Basketbalový březen

Basketbalový březen
06. 04. 2018

Končící zima je ve znamení basketbalových turnajů. Vše načaly ve škole populární mezitřídní turnaje, jejichž dobrá úroveň přinesla základ pro úspěšné reprezentace při okresních kolech v obou kategoriích dívek i chlapců.

Mezitřídní turnaj v basketbalu 8. a 9.tříd 14.2.: výsledky  fotky

Mezitřídní turnaj v basketbalu 6. a 7.tříd 1.3.: výsledky  

Okresní kolo děvčat, kategorie IV. (8.-9.třídy) 1.3.

Celkové vítězství se zrodilo z vyrovnaného týmu, který mohl udržovat vysoké tempo hry. Každá hráčka odvedla očekávaný výkon, který podpořily na okresní úroveň nadstandardní kvality Čechové a obou podkošových hráček. Odměnou bylo celkové vítězství, při třech výhrách a závěrečném nerozhodném výsledku. Z toho jsme se odhodlali k účasti na krajském kole. To byla konfrontace s jiným „basketbalovým světem“, z níž si holky odvezly zkušenosti.

OK děvčata IV.kat: výsledky

Okresní kolo chlapců, kategorie IV. (8.-9.třídy) 2.3.

Starší kluci se ozdobili „bronzem“, když v klíčovém semifinále nestačili na vrstevníky ze 2.ZŠ, kteří dovedli své dobré výkony k zaslouženému celkovému prvenství. Medailové umístění se přesto počítá a možnost k odvetě přijde v červnu na Olympiádě ZŠ.

OK chlapců IV.kat: výsledky

Okresní kolo chlapců, kategorie III. (6.-7.třídy) 20.3.

Tým připravovaný ve škole Petrem Zrubcem prokázal, že je v něm několik nadějných hráčů, kteří tuto hru ovládají na velmi dobré úrovni. Nejkvalitnějším zápasem se ukázalo semifinále proti ZŠ Nové Strašecí, v jehož týmu bylo několik technicky vyspělých individualit. Jejich přednosti dokázali naši kluci eliminovat herní disciplínou a výškovou převahou, k níž přidali i solidní střelbu. Ve finále proti 2.ZŠ pak využili „herního laufu“ z předchozího vítězství.

OK chlapců III.kat: výsledky 

Okresní kolo děvčat, kategorie III. (6.-7.třídy) 27.3.

V kategorii mladších dívek se sešlo sedm družstev. Naší školu reprezentovaly dva týmy dívek. Jeden tým byl složen z dívek ze šestých ročníků a druhý tým z dívek ze sedmých tříd. Obě družstva předvedly velmi dobré výkony. „Šesťačky“ sbíraly zkušenosti pro příští rok, zatímco „sedmačky“ bojovaly o medaile. To se jim povedlo a domu si odnesly medaile nejcennější – ZLATÉ. Náš nejvyrovnanější zápas se odehrál ještě ve skupině, kde na nás doslova vlítla 1. ZŠ. Než jsme se stačily rozkoukat, tak jsme prohrávaly o dva koše. Ale holky se vzpamatovaly včas a zápas dovedly do vítězného konce. Pak už byly boje celkem jednoznačné. Dívky musím pochválit. Prvenství si opravdu zasloužily.

OK děvčata IV.kat: výsledky

Na závěr POCHVALY a GRATULACE všem zainteresovaným žákům školy.

OK a KK: fotky

No a pro ty, jimž je basketbal vlastní vzkazujeme, že od pátku do neděle 8.-10.června přivítáme v naší škole opět tradiční basketbalovou návštěvu z německého Dietzenbachu.